вівторок, 20 квітня 2021 р.

Збережемо довкілля заради добра

Щороку у третю суботу квітня в Україні відзначають День довкілля. Це чудова нагода вкотре наголосити на важливості відповідального ставлення до навколишнього середовища. Влада, громадські організації, екологи закликають українців та всіх, хто піклується про природу, взяти участь у квітневих суботниках, висадці дерев, наведенні порядку на вулицях, у парках, озелененні територій, збиранні сміття, а також проведенні різних заходів, які підвищують усвідомленість населення в екологічних і природоохоронних питаннях. 

    
   Та не лише в день довкілля жителі селища Перегінське залучаються до природоохоронних заходів. Протягом місяця в селищі проводяться суботники. Адже стан природи навколо залежить від дій кожного з нас! Не залишились осторонь і працівники закладів культури, які неодноразово брали участь у толоках селища.
    На жаль менше шансів залишається у людства на щасливе життя, якщо воно не змінить свого ставлення до навколишнього середовища. Тож і недивно, що останнім часом зріс інтерес до екологічної літератури, екологічного виховання. Сьогодні екознання та екокультура мають бути  невідє’мною частиною всебічно розвинутої людини, і досягти цього можна лише завдяки наполегливій роботі.
   Проведення заходів про довкілля, екологічні проблеми та природоохоронну діяльність триває. Працівники бібліотеки пропонують користувачам книжкову виставку-презентацію «Збережемо довкілля заради добра».

   Прочитавши запропоновані книги, користувачі  зможуть дізнатися про велич і красу нашої рідної землі, про все, що росте і квітує на ній. Кожен може дійти висновку, що саме від нас залежить затишок і чарівність, безпечність і надійність життя на землі. 
   Ще раз хочеться нагадати, що навіть найменша причетність кожного із нас до посадженого, виплеканого дерева, прибирання територій є вагомою підтримкою життя на планеті як сьогодні, так і в майбутньому.

Немає коментарів:

Дописати коментар