середа, 11 березня 2020 р.

Єднаймо душі словом Кобзаря

  11 березня 2020 року Перегінська міська бібліотека долучилася до проведення Всеукраїнського марафону дитячого читання "Єднаймо душі словом Кобзаря", приуроченого 206 річниці від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, та 180-річчя від видання першого "Кобзаря".
     В Шевченківських читаннях взяли участь учні-гуртківці 8-А класу Перегінської ЗОШ І-ІІІ ст. №2  на чолі з керівником гуртків ОДЦТКУМ Рожнятівської філії Ольгою Приймак, яка вивчає і популяризує творчість Великого Кобзаря, а також разом з учнями вивчає історію створення пам'ятників Великому Кобзарю в нашому районі. Вчителька відмітила, що Шевченкова поезія  давно стала найважливішим і нетлінним складником єства українського народу. Шевченко – це не тільки те,що вивчають, а й те, чим живуть, у чому черпають сили і надії.
   Діти  із задоволенням декламували кращі поетичні твори Т. Г. Шевченка, які є цінним духовним надбанням  і не втратили своєї актуальності. Гортаючи сторінки Кобзаря, читачі ще раз полинули у чарівний світ Шевченкового слова.
Справжньою  окрасою читання стало виконання Мельник Наталією поеми «Мар'яна –Черниця"
    Всі, хто коли-небудь читав твори великого Кобзаря не залишаються байдужими ні до них, ні до самої постаті митця. Кожен бажаючий зміг торкнутися серцем Шевченківських творів, пройнятися їхнім духом, тим самим змогли виконати поетові заповіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар