четвер, 4 жовтня 2018 р.

“У мій сад заблукала вже осінь…”

    Осінь асоціюється із схилом людського життя. Так хочеться, щоб вона була благодатною і погідною. Саме осінньої пори року відзначається Міжнародний день людей похилого віку та день ветерана праці. За давньою традицією працівники Перегінської міської бібліотеки спільно з народним домом  влаштували справжнє свято для наших шановних людей поважного віку та свято ветеранів бібліотечної справи, провівши вечір спілкування «У мій сад завітала вже осінь…», який відбувся 3 жовтня в читальному залі бібліотеки. Винуватці святкування зібралися в чудовому товаристві для невимушеного спілкування. Посмішки сяяли на обличчях запрошених пенсіонерів, ветеранів бібліотечної  праці. Їм є про що розповісти, є про що згадати.
    Ліричні вірші і сердечні слова чергувалися з музичними номерами вокального ансамблю народного дому та щирими привітаннями на адресу людей похилого віку з уст поетеси, педагога, переможця багатьох літературних конкурсів, активної учасниці Івано-Франківського міжрегіонального поетичного клубу «Об’єднані словом» і літературного об’єднання «Горгани», лауреата премії ім. Андрія Малишка, члена Національної спілки письменників України Наталії Данилюк, та доброго друга бібліотеки, краєзнавця, поетеси  Галини  Гринечко  (Свистович)
      Ведучі Галина Василів та Люба Абрам зауважили, що ми мало замислюємося над тим, хто ж такі люди похилого віку, чим маємо завдячувати їм. Передусім - це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство - досвід, знання, уміння, мудрість. 
    Пам'ятаймо повсякчас про свій борг перед людьми поважного віку. І робімо все, щоб вони щоденно відчували повагу й турботу, мали гідний рівень життя, не втрачали суспільної активності
    Маємо надію, що радісні святкові миті, подаровані старшим людям, надовго залишаться у їхній пам'яті. І пам’ятаймо, що осіння пора -це чудова пора, кожен день якої потрібно цінувати та дивитися у майбутнє із оптимізмом і надією.

Немає коментарів:

Дописати коментар