четвер, 17 травня 2018 р.

Вишиванка – національна святиня

   17 травня у приміщенні  Перегінської міської бібліотеки з нагоди відзначення Всеукраїнського Дня вишиванки відбулася вишивана патріотична акція “Вишиванка – національна святиня”.
    Свято, що популяризує українську культуру і традиції, відзначається щороку в третій четвер травня. У цей день українці вдягають вишиванки і вирушають у своїх справах: на роботу, навчання тощо.  Одягнувши національний одяг, бібліотекарі долучилися до популяризації та збереження прадавніх українських цінностей, представивши колоритні вишивані роботи із колекцій своїх родин та колекцій читачів на виставці «Вишиванковий розмай» .


 Протягом робочого дня обслуговували користувачів у вишиванках. Користувачі бібліотеки і просто перехожі з зацікавленням зупинялися біля яскравої виставки, розглядаючи чудові вишиванки різних років.


   В рамках цього Дня вишиванки відбулася книжкова презентація, завдяки якій читачі дізналися, що вишиванка не тільки символ краси і  молодості, а й наш генетичний код, тому, що ми українці пам’ятаємо і шануємо наші традиції і обряди. Присутніх зацікавили книги Ірини Свйонтек “Гуцульські вишивки Карпат” та ”Українська вишивка” Тетяни Кара-Васильєвої, а також альбом «Вишивана Україна»,в якому зібрано матеріал про особливості вишивання, орнамент, колорит в різних районах Українських Карпат.





     “Бережи українське – носи вишиванку” – ці слова Ліни Костенко є своєрідним заповітом для всіх українців

Немає коментарів:

Дописати коментар