суботу, 14 квітня 2018 р.

Гідний великої слави героїв!

                                                                                             Поклін складаємо тобі                                                                                                                           Великий сину України,
                                                                                          Що ти життя своє віддав
                                                                                             За щастя рідної країни.
                        
    14 квітня у Перегінському Народному домі відбулася історична година «Сторінка пам’яті Василя Сидора (Шелеста) та його побратимів» з нагоди 59 роковини від дня, коли наша Україна втратила одного з найвідданіших своїх синів.
   Вшанувати пам’ять Командувача УПА-Захід і керівника Карпатського крайового проводу ОУН у 1945–1949 роках Василя Сидора (Шелеста) велелюдно зібралися духовенство,  голова  РДА Ірина Богданівна Люклян, голова районної Ради Василь Ярославович Рибчак, начальник відділу культури РДА Володимир Феліксович Борович, голова районної організації КУН Мар’ян Мар’янович Бардяк , представники братства УПА на чолі з головою Романом Корене, педагоги і учнівська молодь, працівники НД і  міської та дитячої бібліотек та музею. 
Ведуча Світлана Дутка ознайомила із біографією «Шелеста».
   Чоловічий гурт «Братсва УПА» (керівник Ярослав Люльчак.)  виконав Повстанські пісні  «Тихо грала чарівная скрипка», «Йшли селом партизани», «Прощай дівчино», «За Україну, за її волю»
   Скільки їх, , життєрадісних, сповнених мрій полягло в жорстокій, нерівній боротьбі.  Ворожі кулі обірвали їхнє життя.
    До 59-ї річниці від дня загибелі Василя Сидора (Шелеста) у бібліотеці організовано книжкову виставку «Гідний великої слави героїв!». Присутні переглянули викладку та ознайомилися із матеріалами про життя визначного полководця УПА.
    Після закінчення заходу всі учасники урочистою ходою вирушили на горішній цвинтар в Перегінську на місце захоронення Василя Сидора (Шелеста) та його побратимів, де отець Богдан Русинкевич відправив панахиду. 
    Представниками районної влади були поставлені квіти на їх могилу, запалили свічки та помолились за упокій душ загиблих.
       
   Ми схиляємо голову у журбі  за тими хто поліг за волю України, хто зберіг  любов до рідного краю, не зрікся свого роду в тяжких поневіряннях і нерівній боротьбі з поневолювачами і навічно  залишилися у пам'яті   народу.      

Немає коментарів:

Дописати коментар