середу, 27 вересня 2017 р.

Де тиша і спокій...

      27 вересня, на свято Воздвиження Чесного Хреста, у Перегінській міській бібліотеці було проведено віртуальну слайд-подорож по альбому фотографій Галини Гринечко «На гору  Чуриків у Свято Воздвиження Чесного Хреста» відомого краєзнавця, активістки селища, авторки поетичної збірки і водночас активної користувачки бібліотеки.
      Це  фоторозповідь  про Свято Воздвиження Чесного Животворящого Хреста Господнього на горі Чуриків,  що поблизу села Закреничне в Рожнятівському районі на Івано-Франківщині. Тут в горах на висоті 850 метрів над рівнем моря збудовано СВЯТОПОКРОВСЬКИЙ МОНАСТИР, який повинен стати  обителлю для багатьох монахів, котрі присвятили своє життя Богові.
      Ініціатором відбудови цієї унікальної святині став ігумен Василь Коваль, який після монаших освячень отримав ім’я Іван. Сам ігумен родом з Перегінська, де мешкає й донині. Про священника і монаха о. Василя Коваля відомо не тільки на Прикарпатті , але й за його межами, як про священика-екзорциста і настоятеля Святопокровського монастиря в Закреничному.
      Також кілька років назад поряд з монастирем було розпочато будівництво храму і дзвінниці . Всі будівництва тут відбуваються винятково на пожертви. А в 2014 році, 27 вересня, на Свято Чесного Хреста, при великому здвигу народу на Чуриковій горі у новозбудованій церкві правилася перша Служба Божа.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар