четвер, 18 травня 2017 р.

Нічого кращого немає

       Традиційно у другу неділю травня вся Україна святкує трепетне і зворушливе свято – День Матері, вшановуючи жінку, продовжувачку і берегиню  роду, котра протягом усього свого життя благає і молить у  Господа Бога та Матері Божої заступництва і доброї долі не тільки для своїх дітей, а й для всього люду.
  Важким є  сьогодення для українського народу. Буремні події на Сході України забрали чимало молодих життів, багато скалічили тіл вірних патріотів своєї землі. І сьогодні велику роль у житті суспільства відіграє жінка-мати, яка щодня виглядає свого сина з війни, чекає його повернення додому. Нам, українцям, необхідно високо оцінити силу кожної української матері, дружини, чиї сини та чоловіки сьогодні боронять Батьківщину, але саме завдяки вірі і підтримці українських Жінок-Матерів наші мужні захисники вистоять і переможуть.
     А у  Перегінську матері об'єднались у «Молитовну групу» і незважаючи ні наякі перешкоди  моляться  за мир в Україні і за перемогу, і за щасливе повернення всіх синів-захисників  України у свої родини.
     16 травня працівники  Перегінської  міської бібліотеки віддали шану жінкам цієї молитовної групи та провели для них свято Матері «Нічого кращого немає».
     Ведучі Галина Василів та Лідія Мельник привітали всіх Матерів на Землі  з цим прекрасним весняним святом — Днем Матері та відзначили, що  цей світлий весняний день – це данина шани, поваги і любові до Рідної Мами, Матері Божої та Матері-Землі України.
     Керівник «Молитовної групи» Марія Василівна Депутат коротко розповіла про склад групи,  про  їхні труди, про те, що нічого не стає їм на заваді: ні зима чи літо, ні хурделиця чи спека, ні домашні чи польові роботи – вони три рази на тиждень протягом години відмолюють вервичку та молитви за мир і спокій нашої Батьківщини. Віночок вервичок спільно прозвучав і на заході.
Образ жінки-Матері висвітлюють у своїх творах і поети краю, про що свідчила  викладка літератури «Образ Матері у художній літературі». А поетеса Наталія Данилюк привітала всіх присутніх із святом та прочитала свої вірші присвячені матері та бабусі.
    Всім Матерям висловив глибоку подяку директор Рожнятівського територіального центру Мар'ян Бардяк.
     А в подарунок для всіх присутніх тріо «Закерничани» у складі Віри Семкович, Надії Коцан та Лідії Черпак  виконали пісні про Божу матір та про маму.

Немає коментарів:

Дописати коментар