пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

Право на безоплатну правову допомогу

     Безоплатна вторинна  правова допомога – соціальна програма уряду України, що гарантує простим людям ефективний захист їхніх прав в суді за рахунок коштів Державного бюджету України.
     16 листопада 2016 року працівники Рожнятівського та Перегінського бюро правової допомоги Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – заступник начальника Рожнятівського бюро правової допомоги Віталія Ткачук, головні спеціалісти Перегінського бюро правової допомоги Мар’яна Пилипів та Ольга Люклян  провели зустріч з працівниками Прегінських бібліотек та Народного дому. Вони розповіли що таке безоплатна правова допомога, що потрібно для звернення до центру правової допомоги?


   Присутніх поінформовано про їх права та пільги, а для користувачів бібліотеки роздано інформаційні буклети з інформацією про бюро правової допомоги.

 Інформація про роботу Перегінського бюро правової допомоги:
Калуський місцевий центр з надання безоплатної    вторинної правової допомоги
Перегінське бюро правової  допомоги

Право на безоплатну правову допомогу  
Що потрібно для звернення до центру правової допомоги?
1. Зателефонувати до найближчого центру правової допомоги
2. Проконсультуватися з центром правової допомоги щодо права на правову допомогу за рахунок держави, часу візиту та необхідних документів, які треба взяти із собою для попередньої консультації
3. Скласти письмове звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги, завітавши до центру правової допомоги. За потреби звернення допоможе скласти співробітник центру
4. Подати документи разом зі зверненням для підтвердження приналежності до однієї з визначених законом категорій осіб, яка має право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
  Розташування та контакти центрів правової допомоги можна дізнатись на сайті:www.legalaid.gov.ua або в операторів гарячої лінії 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів)
     Що таке безоплатна правова допомога? Бюро правової допомоги забезпечує надання таких правових послуг:
  • надання правової інформації,консультацій і роз′яснень з правових питань; 
  • забезпечення надання доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України;
  • представництво інтересів окремих категорій громадян у разі,якщо справа потребує розгляду в суді чи вже розглядається судом;
  • складання заяв,скарг,та інших документів правового характеру;
  • відвідування осіб з обмеженими фізичними можливостями,за місцем їх перебування з метою надання їм безоплатної правової допомоги. 
     Ці послуги надаються адвокатами за дорученням центрів правової допомоги або штатними юристами центрів.

КУДИ ЗВЕРТАТИСЯ:
Адреса щонайближчого бюро правової допомоги
Індекс 77662
смт.Перегінське
вул. Сагайдачного,26
Графік роботи:Пн.-Пт. з 0 9.00-18.00
Електронна адреса

e-mail:perehinske@legalaid.if.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар