середу, 5 жовтня 2016 р.

Зі святом, великий Перегінськ!

      Біля  підніжжя зелених  Карпат, пригорнувшись до  швидкоплинної річки Лімниці розкинулось мальовниче селище Перегінське.Перша згадка про селище Перегінське датована 1292 року. Вересневого похмурого дня громада селища відзначала його 724 річницю.Як завжди святкування з цього приводу стало неперевершеним. Урочистостям передував футбольний матч між командами Перегінська та Лоп»янки.
    Урочистості традиційно розпочалися із виконання Державного Гімну України, Божого благословення на проведення заходу, спільної молитви та музичного вітання зразкового аматорського дитячого фольклорного ансамблю «Маленькі бойки» .

    «Коли на древню Бойківську землю приходить сонце спочити  після турботливого дня, і  дарує верхів»ям дерев, шумливим хвилям стрімких річок своє проміння, погляньте  навколо, як мальовничо прекрасний наш край, наповнений запахом пахучих смерек, духмяними гірськими травами, розкішними калиновими намистами  на схилах гір» - такими словами розпочала свято  ведуча Світлана   Дудка, яка образно  піднесено і поетично розповіла про історію виникнення селища та  його сьогодення.
    «Ми гордимося своїм селищем, його людьми, його талантами які прославляють свій край»- відзначила у вітальному слові селищний голова Ольга Абрам. Подякувала односельчанам за вагомий внесок у розбудову селища та поділилася здобутками селища та планами на майбутнє.
   День селища виявився багатим і на гостей.   Голова районної Ради Василь Рибчак, Голова  Райдержадміністрації Ірина Люклян, та їхні заступники Олег Понайда та Андрій Тринчук привітали зі святом перегінчан та побажали громаді селища єдності у такий нелегкий для країни час.
 
      Свої пісні гостям свята дарували талановиті творчі особистості Перегінська: народний аматорський хоровий колектив Перегінського НД керівник Отець Богдан Русинкевич,
 
                            Народний чоловічий гурт «Братове»керівник Ярослав Люльчак,
солісти Христина Глушко  та Отець Богдан Русинкевич,
місцевий бард Олег Люклян, студентка Марічка  Мельник,
 
                              випускниця Київського інституту музики  імені Глієра  Аня Стрижак
 
                                                                      Аня Глушко
 
танцювальний  колектив « Вишиванка»  ДШМ керівник Ірина Семкович.
 
                   Розважав гостей свята своїми гуморесками Я. Люльчак.

     Загалом свято вдалося. Приємно було бачити велику кількість усміхнених облич, які отримали задоволення від спілкування одне з одним та виступів місцевих талантів.

Немає коментарів:

Дописати коментар