вівторок, 30 серпня 2016 р.

Кохання і жінки в долі Івана Франка

     З любов’ю і шаною все прогресивне людство відзначає  160-річчя з дня народження Івана  Яковича Франка (1856 – 1916), тому що це – знакова постать української та світової історії й культури, європейський геній, він: поет, прозаїк, драматург, вчений, етнограф, фольклорист, історик, філософ, соціолог, кономіст, журналіст, перекладач, громадсько-політичний діяч.
     Перегінська міська бібліотека також долучилася до відзначення 160-ої річниці з дня народження Івана Франка читанням його творів. Книжкова викладка ««Іван Франко із бойківського краю    - син України, велич світова»  постійно діяла в бібліотеці під час підготовки до відзначення ювілейної дати поета. Саме в ці дні українці вкотре звертаються до творчого доробку Великого Каменяра. Бібліотека люб'язно відкрила свої двері всім читачам, які хочуть вшанувати пам'ять Франка прочитанням його поезій, віддати данину його безсмертним творам.
    «Кохання і жінки в долі Івана Франка» - така  була тематика франкових читань у бібліотеці. Звичайно, про кохання великих людей завжди треба говорити обережно, бо воно не завжди піддається логіці. Але саме кохання в житті поета народило безсмертні сторінки його «Зів’ялого листя”. Вірші із цієї збірки читали активісти бібліотеки Орина Абрам, вчитель історії Перегінської ЗОШ №1 Юлія Депутат.

    Прочитані поезії кожного присутнього зачепили за живе, бо слухаючи гарну поезію, людина не може залишатися байдужою.
    І. Я. Франко є для нас не лише “Великим Каменярем” і вічним революціонером. Адже він був звичайною людиною. Закохувався, страждав, розчаровувався… І не знаєш кому віддати перевагу: поетові боротьби, чи поетові лірикові, співцеві кохання і настроїв. Чи будуть знати про Франка як про людину, яка попри свої революційні поезії створила ніжні, тремтливі рядки  інтимної лірики.
     Франкові читання популяризують життя і творчість славетного сина українського народу.


Немає коментарів:

Дописати коментар