четвер, 25 серпня 2016 р.

«Україно, розквітай у любові й добрі»

     4 серпня 2016 року в Перегінську відбулися урочистості з нагоди 25-ї річниці Дня Незалежності України.
     Розпочалися урочистості Державним Гімном у виконанні народного гурту «Братове»
     А біля церкви св. Юри священнослужителі перегінських церков відправили молебень за здоров'я українського народу та за мир на Україні.
   До присутніх із вітальним словом звернувся  декан  Роман Балагура. Він відмітив, що це свято пам'яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, а також день, коли варто думати про день завтрашній, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією. Процес становлення нової держави є нелегким. Сьогодні, настав час захищати рідну країну від страшного ворога.
   І не загояться болючі рани - адже не повернути загиблих героїв, які віддали своє життя за волю, свободу та незалежність рідної України. Вони навіки залишатимуться в пам'яті вдячних нащадків. А в їх пам'ять біля могили Січовим Стрільцям було відправлено панахиду за упокій всіх полеглих українців.
     Заступник селищного голови Мар'ян Глинка привітав перегінчан із святом та відмітив, що дуже прикро, що у сьогоднішньому часі ми маємо знову боротися за свою незалежність і цілісність, тому мусимо бути єдині, непоборні, сильні духом, маємо берегти наші звичаї і традиції, адже ми – великий волелюбний народ.
   До уваги присутніх було представлено концертну програму за участю художніх колективів Перегінського Народного Дому: чоловічий гурт «Братове» , хоровий колектив народного дому та дует Христини та Анни Глушко.
Піснями «Ой, леле» та «Моїй Україні»  вітала сусідів  Марія Патрійчук із Закерничного.
       Місцевий житель  Олег Люклян прочитав власний вірш присвячений Україні та виконав свою пісню цієї тематики.
 А  увазі користувачів бібліотеки була представлена викладка літератури «Стань же окрасою цілого світу, наша свята Україно!

Немає коментарів:

Дописати коментар