пʼятницю, 29 липня 2016 р.

Духовності джерела невмирущі

     28 липня в читальному залі Перегінської міської бібліотеки чергово зібрались користувачі на годину духовності «Нехай не згасне душі людської доброта», який було проведено спільно з  відділом соціальної служби районного територіального центру. На захід завітали директор та заступник Рожнятівського районного територіального центру Бардяк М. М. та Абрам Л. В., молитовна група жінок Перегінська, поети селища, активні користувачі бібліотеки.
    Ведучі заходу Галина Василів та  Лідія Мельник згадали, що добро і милосердя -  ці поняття, як два крила, впродовж усього життя підтримують людину і в щасті, і в радості, і в хвилини смутку чи різних негараздів. Якби не було цих християнських чеснот, то, мабуть, і людина не змогла б піднятись на найвищий ступінь розвитку серед усього живого. Милосердна людина не чекає, коли її попросять про допомогу, коли її допомога вияляється такою необхідною іншій людині у скрутні часи життя. І це не важливо, у якій формі буде допомога – чи матеріальна, чи добре слово. Але розуміння, вміння розділити чужий біль як власний роблять світлішим життя інших.
      Присутні на заході наводили приклади про зустріч із милосердям, яке рятувало в безнадії від зневіри. Кожен у житті хоч би раз відчував на собі прояви милосердя і сам допомагав іншим у скруті, творив  безкорисливі вчинки: добрим словом чи порадою.
     Своїми роздумами про Боже милосердя поділилась Софія Гайдук, яка 7 років тому важко захворіла і за Божою волею вона виздоровіла. А в знак віддяки вона  вже 5 років займається організацією вишивання святих риз для божих храмів: для Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука, в Унівську Лавру, до Гошівського монастиря та ще багато інших. Всього вони вишили 32 ризи, 100 фелонів.
     Також своїми  історіями про прояви милосердя поділились користувачка бібліотеки, поетеса  Галина Гринечко-Свистович, бувший вчитель історії Ірина Прокопівна Куличок, вчитель-пенсіонер Оксана Степанівна Кулик, екс-директор районного територіального центру Леся Володимирівна Майборода.
    Було відмічено і роботу територіального центру, тому що їхня безпосередня робота є свого роду милосердна справа по відношенню до одиноких людей. І про свою роботу розповіли Леся Абрам та Мар’ян Бардяк. 

     Тема милосердя і доброти дуже часто висвітлюються у творчості поетів. Наші поети-земляки Наталя Данилюк та Люба Соломчак також у своєму доробку мають вірші цієї тематики, які вони й продекламували для присутніх.
     Духовними та патріотичними піснями доповнювали захід  Уляна Христук та молитовна група жінок.
   «Молімося, щоб люди відчули Боже Милосердя і не лякалися повернутися до Бога. Без Божого милосердя людське життя немає смислу. Молімося, щоб Святий Рік Божого Милосердя приніс нам особисто, Церкві та всьому людству щедрі плоди, щоб допоміг збагнути велику Божу любов і Боже Милосердя та зі щирим серцем повернутися до Бога, щоб відчути красу Божого прощення» - такими словами   та церковним Гімном «Боже вислухай благання»  у спільному виконанні завершилася година духовності.

Немає коментарів:

Дописати коментар