субота, 20 лютого 2021 р.

Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні "Вам - наша пам'ять і любов!"

    Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається день пам'яті Героїв Небесної Сотні.Щоб віддати шану учасникам Революції Гідності та вшанувати пам'ять полеглих, до дня Героїв Небесної Сотні працівники Перегінської центральної міської бібліотеки підготували виставку-пам'ять "Небесна Сотня:Герої не вмирають". Хоч таким невеличким внеском бібліотекарі намагаються висловити вдячність Героям за їхній героїчний подвиг та віддати шану українцям, які загинули в Києві на Майдані по вул. Грушевського та Інститутській, загинули за честь, за волю, за право бути українцями.

    Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам'яті, бо ГЕРОЇ не вмирають, тільки відходять у небеса!

   В цей день до Пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні приходили жителі Перегінська, працівники установ Перегінської селищної ради, щоб взяти участь у відправі Панахиди за вбитими на Майдані та засвітити свічки пам’яті і мовчки згадати всіх тих, хто загинув в цій страшній непотрібній війні. 



Минає час, проходять дні за днями. Битви закінчуються, а пам'ять вічна. 


Співавши гімн холодними ночами,

Буквально зрозуміли Ви слова…

І вкрили землю власними тілами,

А душі полетіли в небеса…

Летять у небеса понад домами,

З яких летіли кулі щойно у вас…

Внизу Дніпро тече, і між мостами

Ви тихо відлітаєте від нас…


Немає коментарів:

Дописати коментар