середа, 12 серпня 2020 р.

Час вступу абітурієнтів до вищих навчальних закладів - планове правове консультування

   З метою роз’яснення змін у законодавстві у сфері соціального захисту, освіти та напередодні відзначення Міжнародного дня молоді, 11 серпня начальниця Перегінського бюро правової допомоги Ольга Люклян разом з фахівцями Перегінського Територіального центру соціального обслуговування провели у Народному домі смт. Перегінське зустріч з працівниками Народного дому і працівниками міської бібліотеки. В час вступу абітурієнтів до вищих навчальних закладів для аудиторії було донесено цікаве питання: як повернути собі частину витрат за навчання у вигляді податкової знижки, згідно статті 166 Податкового кодексу України. Які саме витрати на оплату навчання відшкодовуються та вимоги для отримання знижки. Отже, оформити податкову знижку може сам студент (якщо він має офіційний заробіток з якого сплачує податки) або член його сім’ї першого ступеня спорідненості (мати, батько, дружина/чоловік). Розмір податкової знижки – 18 % від вартості навчання. Враховуються фактичні витрати понесені у минулому році. Сума податкової знижки не може перевищувати розмір сплаченого податку з доходів фізичних осіб (ПДФО). Відшкодуванню підлягають лише послуги вітчизняних вищих навчальних закладів. Не відшкодовуються додаткові курси чи навчання на військовій кафедрі.
   Оформити податкову знижку можливо до 31 грудня року наступного за звітним. У 2020 році подаємо документи за 2019 рік.
   Згідно статті 179 Податкового кодексу України у разі ухвалення компенсації за навчання, кошти будуть переведенні на вказаний банківський рахунок протягом 60 днів після надходження пакету документів. Також наголошено на перелік документів, які необхідно подати до Державної фіскальної служби за місцем реєстрації для отримання податкової знижки.
   На завершення зустрічі залишено інформаційні буклети з відповідними письмовими роз’ясненнями та контактними даними бюро для подальшого розповсюдження жителям селища.
   За безоплатною правовою допомогою можна звернутись за адресою: смт. Перегінське, вул. Сагайдачного, 26, тел.: (03474)9-71-25.


Немає коментарів:

Дописати коментар