середу, 30 січня 2019 р.

«Цвіт життя вони віддали Україні»

Під Крутами там молоде юнацтво
На прю криваву з ворогами стало.
За Україну, славу, честь й багатство
Життя юнацьке своє там віддало
    Бібліотекарі Перегінської міської бібліотеки підготували годину історичної правди «Цвіт життя вони віддали Україні»  до Дня пам’яті Героїв Крут.         
    Перегортаючи сторінки історії 29 січня – День пам’яті героїв Крут – саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. У пам’яті кількох народів зберігається історія про 300 героїв, що загинули, захищаючи свою землю від нападників.  У бою під Крутами полягли київські студенти й учні, що 1918-го стали на захист незалежності своєї Вітчизни.
    Пам'ятаймо тих, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить у незнаних і безіменних могилах.  
   Також під час заходу згадали події сучасної України та в скорботі схилили низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну. 
   Учні Перегінської ЗОШ №2 переглянули також відео-фільм «Крути. 100 років битви»

Немає коментарів:

Дописати коментар