четвер, 22 листопада 2018 р.

"За честь, за долю, за українську волю"

   П’ять  років минає з початку доленосної події в історії України - Революції Гідності. Гідність і свобода - це плід багатовікових героїчних змагань наших предків, яких ми повинні вшановувати і пам’ятати, бо це вони ціною власної крові здобували мир, волю нації і долю українському народу.
   Ці події в Україні сколихнули весь світ, не залишили байдужою жодної душі.
  21 листопада після Богослужіння  у селищі Перегінське  біля стели Героям Небесної Сотні зібрались представники місцевої влади, духовенство, учасники АТО,активісти селища, працівники організацій та установ, учнівська молодь селища на відзначення Дня Гідності та Свободи , щоб у жалобі схилити голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь, правду і гідність, віддали своє життя за Україну, за наше майбутнє.
   Священник о. Богдан Русинкевич відправив панахиду за вічний спокій Героїв Небесної Сотні та всіх загиблих борців за волю України.
   До присутніх звернулися о. Богдан Русинкевич, , волонтер Михайло Федірко. Усі згадували подвиг Героїв тих незабутніх листопадових днів,   українську молодь, студентів, які вийшли на Майдан, вибираючи та відстоюючи свою гідність, право стати європейською державою. Волонтер Михайло Федірко розповів про волонтерську роботу перегінчан від часів Майдану по сьогоднішній день і подякував односельцям за підтримку наших Героїв.
   Правдиво висвітлили тему Революції Гідності і Свободи у своєму виступі учні Перегінської ЗОШ №1 під керівництвом вчителя Ганни Чічак. У їх виконанні прозвучали пісні «Плакала калина», «Сніги, сніги».
   В бібліотеці  постійно діє книжкова  викладка «Їм у віках судилося безсмертя»

Немає коментарів:

Дописати коментар