четвер, 6 червня 2024 р.

Екологія –дзвони сьогодення

 

Краса природи – це одне з джерел,

що живить доброту,

сердечність і  любов.

Сухомлинський В.О.




  Щорічно 5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day).

  Саме в цей день 1972 року в Стокгольмі відкрилася Конференція Організації Об’єднаних націй з проблем довкілля, на якій були присутні повноважні представники 113 держав, наслідком цієї Конференції стало створення Програми ООН з довкілля (ЮНЕП).

   Цей день є одним з головних способів привернути увагу  до проблем довкілля, в більшості країн світу проводиться багато заходів як на державному рівні, так і на рівні невеликих колективів.

  Спостерігаючи за світом, ми всі задумуємось про наше довкілля. І святкування цього дня підкреслює необхідність  змін у відношенні людини до природи та її ресурсів,  адже це шкодить і здоров’ю людини, і довкіллю. Багато проблем піднімаються вже не перший рік в цей день – це кліматичні зміни, глобальне забруднення планети, засмічене довкілля, відсутність очисних споруд, забруднене повітря, вода, яка може містити небезпечні речовини для здоров’я людини, забруднений ґрунт, ґрунтові води, що погіршують якість сільськогосподарських продуктів харчування. Війна сьогодні нещадно руйнує навколишнє природнє середовище, страждають повітря, вода, земля, рослини, тварини.

 Більше про проблеми навколишнього середовища та шляхи їх подолання ви дізнаєтесь, переглянувши видання, які представлені на книжковій виставці-роздум «Екологія дзвони сьогодення».    

  

   Тож запрошуємо користувачів бібліотеки  до цікавого та пізнавального перегляду книжкової виставки і пам'ятаймо, що лише разом ми зможемо зробити довкілля чистішим та зберегти нашу планету для нащадків, адже наше майбутнє залежить саме від нас!

         Чекаємо на зустріч з вами!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар