четвер, 25 квітня 2024 р.

Чорнобиль – бентежить пам’ять і серця

 


      Чорнобиль… Для мільйонів українців та жителів країн це слово назавжди закарбувалося у пам’яті, стало синонімом небезпеки, скалічених доль невимовного жалю та довічного болю. Ця трагедія не тільки забрала життя та здоров’я тих, хто першим кинувся на боротьбу з лихом, вона і сьогодні нагадує про себе пустими населеними пунктами, землями, які на довгі роки виведені із господарського користування, тисячами скалічених доль.

   26 квітня 2024 року виповнюється 38 років Чорнобильській трагедії – однієї з найбільш масштабних катастроф ХХ століття, катастрофи, що зламала долі сотень-тисяч людей, катастрофи, яка розділила життя на до і після. З  нагоди вшанування дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу в Перегінській центральній міській бібліотеці представлено книжкову виставку-застереження «Чорнобиль – бентежить пам’ять і серця».

  На виставці представлені книги, які розповідають про Чорнобильську трагедію. Це документальні і художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом, жахливі наслідки аварії, спогади про тих, хто ризикував своїм життям і здоров’ям задля порятунку мільйонів інших людей, сучасне життя чорнобильської зони.

   Сподіваємось, що книги, рекомендовані працівниками бібліотеки, ще раз нагадають усім про одну із найжахливіших трагедій ХХ ст., наслідки якої дають  про себе знати й сьогодні.

   Також, учні  10 –го класу Перегінського ліцею № 2 переглянули відеофільми «Чорнобильська трагедія – біль України», «Чорнобиль. Видих…».

   Сьогодні ми віддаємо шану тим, хто став на захист всього світу від атомного лиха. 

    Пам’ятаймо про подвиг кожного ліквідатора, висловлюймо їм щирі слова подяки за мужність, героїзм, самовіддачу, адже саме вони захистили кожного з нас від атомного лиха.


Немає коментарів:

Дописати коментар