пʼятниця, 15 березня 2019 р.

Екскурсія до бібліотеки

    13 березня учасники гуртка «Історичне краєзнавство» ОДЦТКУМ Рожнятівської філії, що діє при Перегінській ЗОШ №2 І-ІІІ ст., разом із керівником Ольгою Приймак здійснили екскурсію до Перегінської міської бібліотеки . Темою заняття було –«Дослідження історії селища Перегінське».
   Юні гуртківці   дізналися про історію виникнення селища, про його пам’ятні місця,  легенди про селище та річку Радову, вміщені в збірнику «Легенди Рожнятівщини», про визначних людей селища . Цікаво було їм дізнатись і про книги, в яких вміщено матеріали про Перегінськ. Познайомилися із краєзнавчим фондом, який розміщений на краєзнавчому кутку «Пізнай свій рідний край» та книжковою виставкою «Бойківщина: окраса краю».

   А також, так як це дні, коли вся Україна перебуває в аурі шевченківських днів, присутні долучились до цього і в бібліотеці було проведено флеш-моб «Читаємо Кобзаря».

   Учні мали змогу почути розповідь про життєвий шлях Тараса Шевченка, а також про вшанування його величі. Зав. бібліотекою Галина Василів познайомила учнів із посібником «Як правда- вічний наш Тарас: пам’яники Тарасу Шевченку на Рожнятівщині», випущений сектором краєзнавства Рожнятівської ЦРБ, в якому вміщені фотографії пам’ятників, які додала керівник Їхнього гуртка Ольга Приймак.

   Гості бібліотеки з цікавістю ознайомилися з  виставкою малюнків «Шевченкіана – 2019», учнів Перегінської ДШМ.

Немає коментарів:

Дописати коментар