четвер, 10 жовтня 2024 р.

«Книга. Ковдра. Кава»(книжкова виставка-інсталяція до Дня ментального здоров’я)


     10 жовтня,   в День ментального здоров’я, в Перегінській центральній міській бібліотеці говорили про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?», ініційовану першою леді України Оленою Зеленською.

   Читачі дізналися, що мета програми – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я та навчати українців дбати про свій внутрішній стан.

  Кожна людина, навіть найміцніша духом і сильна фізично, може почуватися часом погано. А особливо в час, коли в Україні йде війна, а також надворі прийшла осінь більшість населення перебувають у депресивних станах. З метою сприяння подоланню важких «душевних» моментів: нудьги, депресії, ностальгії, відчаю в бібліотеці оформлено книжкову виставку-інсталяцію «Книга. Ковдра. Кава», яка присвячена  висвітленню теми осені у художніх творах поетів та письменників, а також представлені ТОП новинки художньої літератури.



   «Осінь пахне якось нерозгадано і чарує терпкістю принад», – так про осінь написала наша  поетеса з  Перегінська  Наталя Данилюк. Дійсно,  осінь – найзагадковіша пора року. На її початку є і ласкавість весни, і теплота літа, і власна незвичайна щедрість.

    Осінь підкрадається тихо і непомітно. І ось уже час милуватися неймовірними краєвидами за вікном, вдихати  ні з чим незрівнянний запах осіннього листя, слухати подих холодного вітру чи стукіт дощових крапель. При такому настрої краще за все загорнутися у теплий плед, взяти чашечку гарячої кави, або ж чаю і провести час у компанії хорошої книги.

  Для наших читачів ми пропонуємо книги, де осінній настрій звучить в різних тонах:

Підрозділ «Осінь у ритмі читання»  дозволяє відчути промінчики літнього тепла разом із поетичними рядками;

Підрозділ «TOP книг осінніх днів» - книги, на сторінках яких живе сама осінь;

Підрозділ «Читай. Мрій. Відпочивай» - книги, що зігрівають душу;

 «Гарячі новинки для холодних днів» - книги зі світлою ностальгією, радісними моментами, легким смутком і звісно романтичними нотками;

Підрозділ «Осінні ювіляри 2024»

   Також бібліотекарки нагадали відвідувачам, що читання надихаючих книг може зменшити нервову напругу та стрес до 68%. А ще читання покращує самооцінку і зменшує депресію, урізає частоту серцевих скорочень і знімає напругу, допомагає краще спати, а читання художньої літератури має терапевтичний ефект при різних станах .

   Щоб менше страждати від стресу та хвилювань, візьміть за звичку відвідувати бібліотеку та обирайте книги, які якнайкраще пасують осінньому читанню.



Немає коментарів:

Дописати коментар