Сторінки

четвер, 9 травня 2024 р.

Вивчай Європу – змінюй Україну

   

   9 травня Україна відзначає  День Європи разом з країнами Європейського Союзу.
  Відповідний документ №266/2023 було оприлюднено 8 травня 2023 року на сайті Президента України.
 «Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно державами Європейського Союзу», - йдеться в Указі.
Європейський союз  єдиний у своїй непохитній підтримці незалежності, територіальної цілісності й суверенітету України в умовах повномасштабного вторгнення росії та нещадної війни. ЄС постійно посилює свою політичну, гуманітарну, фінансову та військову підтримку Україні та запроваджує масові санкції проти кремля, щоб паралізувати його військову машину.
 Українські Герої воюють за те, щоб країна-агресор не бомбила не тільки наші міста, а й європейські. Вся Україна міцно стоїть проти ворога, бо Європа – наш спільний дім, який ми разом будуємо та захищаємо.
  З нагоди відзначення Дня Європи  та з метою поширення знань про об’єднану Європу працівники Перегінської  центральної міської бібліотеки організували тематичну книжкову виставку «Вивчай Європу – змінюй Україну». На виставці представлена література, яка розкриває можливості і переваги європейського курсу розвитку України. 




Немає коментарів:

Дописати коментар